Fredagsmys!
Idag har vi försökt att glömma lägenhetsbesvären och bjudit in några vänner på middag. På menyn serverades Indiska köttbullar med ris och borccoli och till eftersätt äppelpaj med vaniljsås.
Vi har aldrig gjort detta recept förut men det var helt underbart! Så om ni gillar indisk mat så måste ni testa detta för detta recept är riktigt enkelt och supergott!
Ingredienser:
400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Arla smör
färsk koriander eller persilja
Sås:
1/2 dl vatten
4 dl gräddsås
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
Gräddsås:
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
0,5 msk soja
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Gör gräddsåsen genom att blanda vetemjöl med lite grädde och späd ut del med resten av grädden och mjölkn. Koka upp under omrörning och rör i soja och kalvfond. Häll i såsen och vattnet på köttbullarna.. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander.

Vi har aldrig gjort detta recept förut men det var helt underbart! Så om ni gillar indisk mat så måste ni testa detta för detta recept är riktigt enkelt och supergott!

400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Arla smör
färsk koriander eller persilja
Sås:
1/2 dl vatten
4 dl gräddsås
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
Gräddsås:
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
0,5 msk soja
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Gör gräddsåsen genom att blanda vetemjöl med lite grädde och späd ut del med resten av grädden och mjölkn. Koka upp under omrörning och rör i soja och kalvfond. Häll i såsen och vattnet på köttbullarna.. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander.

Kommentarer
Trackback