Fredagsmys!

Idag har vi försökt att glömma lägenhetsbesvären och bjudit in några vänner på middag. På menyn serverades Indiska köttbullar med ris och borccoli och till eftersätt äppelpaj med vaniljsås.
Vi har aldrig gjort detta recept förut men det var helt underbart! Så om ni gillar indisk mat så måste ni testa detta för detta recept är riktigt enkelt och supergott!

Ingredienser:
400 g nötfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Arla smör
färsk koriander eller persilja

Sås:
1/2 dl vatten
4 dl gräddsås
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja

Gräddsås:
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
0,5 msk soja

Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Gör gräddsåsen genom att blanda vetemjöl med lite grädde och späd ut del med resten av grädden och mjölkn. Koka upp under omrörning och rör i soja och kalvfond. Häll i såsen och vattnet på köttbullarna.. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0