Julbord

Idag är det fredag och tentan är gjort och inlämnad. Idag har jag bara tagit det lugnt. Åkte ner en sväng på stan och har städat. På stan hittade jag en svart bolero till alla fester som kommer hittade en på hm, men är inte säker på om jag ska behålla den. Ska testa med alla klänningar och se hur den passar och fråga anders. Han brukar alltid vara ärlig med vad som passar och inte. Hittade även en fin svvart kofta med rosa/röda rosor på:) Passar nog bra till jobbet om inte annat:D

Nu är det snart dags för julbord hos oss. Det blir 9 personer totalt och alla ska ta med sig något julbordmat. Vi har gjort julskinka:D Det blev riktigt bra, tjuvsmakade den igår kväll med senap på en hårdmacka...underbart!

Hoppas ni får en lika trevlig fredagskväll som jag kommer få!

tenta...suck

Nu är det onsdagskväll och på fredag ska vi lämna in en tenta. Handlar om socialt arbete med grupper på olika sätt. Tentan är otroligt flummig så det är väldigt svårt att skriva, men det ska nog gå på något sätt hoppas jag. Men det känns väldigt stressigt. Jag är även stressad inför nästa kurs, den sista innan socionomexamen då den börjar 1,5 veckor innan jul och lärarna har tydligen hoppats på att vi ska hinna med hela kursen då. Så jag behöver börja läsa och leta artiklar redan nu. Dessutom är det lektioner nästan hela dagarna nästa vecka så jag vet inte när man ska hinna läsa eller förbereda sig inför de tre seminarier och de 4 workshops som de planerat in. Dessutom känns det som jag vill hinna umgås med alla vänner som vi kommer lämna här innan vi flyttar! Känns väldigt tråkigt så därför vill jag hinna umgås med dem så mycket som möjligt.

men men. Kan berätta om denna goda mat som vi gjorde i fredags
Det är fiskburgare i pitabröd med sallad och dressing. Vi fick det hos Linnea när vi var i Uppsala och det är en riktig favorit nu.

För fiskburgare:
400 g hajmal file
1 ägg
1tsk salt
1 krm peppar
sambal oelek
1 ½ dl ströbröd
olja att steka i

Så här gör du:
Kör de halvtinade fiskfileerna, ägget, och kryddorna i matberedare till en färs
Forma till biffar med vattensköljda händer och vänd i ströbrödet och stek i olja

Färdigt att servera med sallad och ungsvärmda pitabröd och gräddfil och salsa!

RSS 2.0